Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Restaurant Cal Felip


PEUS DE PORC FARCITS I DESOSSATS

 

Ingredients (per a 4 persones):

4 peus

1 ceba

10 grans de pebre negre

llorer, farigola i 3 claus

1 pastanaga, 1/2 porro, 2 alls

1 tomàquet madur

Mantellina

 

Per fer el farcit:

400 g de carn picada de porc

100 g de papada

una mica de pernil salat

tòfona

1/4 l de llet

1copa de vi ranci

1 llesca de pa

           

Elaboració:

Primer de tot bulliu els peus amb totes les verdures amb una mica de sal, durant tres hores.

 

Poseu la tòfona, el pa, l’ou, el vi ranci i la llet en remull per lligar-ho amb la carn picada.

 

Mentrestant fregiu tota la carn en una paella, i per acabar, poseu-hi el pernil.

 

Desosseu els peus quan estiguin una mica freds. Tot seguit poseu mig peu damunt de la mantellina, farciu-lo, poseu l’altre mig peu al damunt i emboliqueu-lo amb la mantellina.

 

Enfarineu els peus i fregiu-los.

 

Per fer la salsa:

1/2 ceba

1 pebrot verd

1/2 pebrot vermell

1 pastanaga

200 g de tomàquet natural

bolets de temporada

 

Talleu les verdures a l’estil juliana i sofregiu-les en una cassola. Quan les verdures agafin una mica de color hi heu d’incorporar el tomàquet natural pelat i picat, el pernil salat tallat a juliana i els bolets. Afegiu-hi també una copa de vi ranci, dues cullerades de farina i un litre de caldo de bullir els peus amb una mica de salsa espanyola (picada catalana, ametlla, julivert, pa fregit i un all diluït amb aigua).

 

Tot això feu-ho bullir mitja hora.



  • Peus de porc farcits i desossats


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2017 TURISME D’OLESA