Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Biblioteca (Montserrat)


El seu fons està constituït per prop de 300.000 monografies, unes 6.700 publicacions periòdiques, 1.500 manuscrits, 400 incunables, uns 400 mapes antics i importants col·leccions de gravats i de goigs. De tots els manuscrits en destaca el Llibre Vermell, escrit entre els segles XIV-XV amb una miscel·lània de textos teològics i devocionals, i altres aspectes geogràfics, culturals i socials.

 

També cal destacar un full amb un fragment del Forumiudicum, una traducció catalana del segle XII d’una compilació de lleis visigòtica, un dels primers textos coneguts en català. Els seus fons estan especialitzats en humanitats i ciències religioses, història universal, història de Catalunya i dels països de la Corona d’Aragó, a més d’obres importants sobre la Guerra Civil Espanyola.  • Biblioteca de Montserrat


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2017 TURISME D’OLESA