Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Pujada del pessebre a la Creu de Saba


Es pot dir que el Nadal a Olesa comença amb la pujada del pessebre a la creu de Saba, ubicada al cim de la muntanya de Puigventós i documentada al segle XVIII. El diumenge abans del 25 de desembre, i des de 1969, la UEC d’Olesa organitza aquesta sortida de tradició i germanor.

 

El pessebre el crea cada any un soci de l’entitat i els que s’acosten al cim el poden veure durant totes les festes nadalenques i deixar les seves impressions en la llibreta que acompanya la imatge. El pessebre es va a buscar el diumenge després de Reis i es guarda com a fons històric de l’entitat.  • Pessebre de l'any 1997. Foto: UEC Olesa
  • Pessebre de l'any 2000. Foto: UEC Olesa
  • La Creu de Saba. Foto: Joan Soler Gironès


Dates
Diumenge abans de Nadal


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA