Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Camí del Llobregat (En projecte)


El projecte Camí del Llobregat preveu l’obertura d’un camí per la llera del riu Llobregat des de la Puda fins a la depuradora d’Abrera. I, a Olesa, abraçarà des del camí de la Puda fins a la roca de la Mona. Es tracta d’una actuació finançada per la Diputació de Barcelona que permetrà la conservació d’aquest preuat patrimoni natural.

 

El desenvolupament del projecte Camí del Llobregat és una condició necessària i imprescindible per completar el Pla de camins del Baix Llobregat que duu a terme el Consell Comarcal i que, un cop enllestit, en un període aproximat de 2 anys, permetrà que es pugui anar per la llera del riu des de Berga fins al Prat del Llobregat. S’obre, doncs, una nova perspectiva turística,ja que es podran fer excursions en bicicleta, a cavall o a peu al llarg d’uns 200 quilòmetres aproximadament.

 

S’executarà en dues fases. La primera preveu l’aprovació del projecte i l’execució d’una part de les obres, i, en la segona, s’hi podria incloure, a més, la recuperació d’un element emblemàtic i que forma part del patrimoni històric del municipi com és la palanca que unia Olesa amb la Colònia Sedó.  • Camí del riu
  • Fauna del riu Llobregat
  • Palanca de Can Sedó. Foto: Olga Solà i Rivera

    + 1

  • Areny i riu Llobregat. Foto: Jaume Morera Guixà


Informació relacionada

VISITAR

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA