El pa de La Passió
El pa que Jesús reparteix entre els seus apòstols al Sant Sopar de La Passió sorgeix d’un encàrrec molt específic de Joan Povill i Adserà, que va demanar-ne un de mides i característiques especials al Forn de Cal Serra. Després de més d’una prova, es va aconseguir el que es volia: un pa rodó gairebé pla. Aquest és encara el pa que, temporada rere temporada, presideix la taula del Sant Sopar a La Passió.
La coca del quadre dels nens
Servida també pel Forn de Cal Serra, diumenge rere diumenge. Es presenta amb les mides adients per a l’escena i és, sens dubte, l’esmorzar més preuat pels infants de La Passió.
Recepta de la coca de La Passió
Ingredients:
Farina, ous, sucre, sal, llet, mantega, oli, aigua, llevat i vainilla
Elaboració:
Barregeu tots els ingredients i feu una massa, que heu de treballar durant deu minuts i deixar-la reposar deu minuts més. Feu peces de 150 grams, treballeu-les una mica i deixeu-les reposar cinc minuts. Tot seguit, aplaneu-les amb la mà i deixeu-les fermentar durant dues hores. Després, ja podeu pintar les coques amb oli d’oliva, ensucrar-les i posar-les al forn a 220 °C.
TURISME D’OLESA
Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.
BUTLLETÍ DE NOTÍCIES
CONTACTA'NS
CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT© 2019 TURISME D’OLESA