Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Espai 1714


Olesa és un dels Espais 1714. Aquests espais estan inclosos dins la Ruta 1714, una proposta d’itinerari turístic i cultural pels monuments, viles o indrets més destacats de la Guerra de Successió a Catalunya.

 

Els Espais 1714 són llocs històrics en què van succeir episodis durant el conflicte i on es poden visitar les empremtes de la història i conèixer-ne més detalls en uns plafons informatius. A Olesa, el plafó es troba a la plaça de les Fonts i informa dels dos consells de guerra de l’exèrcit austriacista que van tenir lloc a la vila l’estiu de 1714 en l’intent de trencar el setge de Barcelona. A més, es pot visitar també el Memorial 158 (fita commemorativa en record dels 158 soldats austriacistes que van morir a la vila) o la Torre del Rellotge (antiga presó i darrer vestigi del Castell d’Olesa).Informació relacionada

CICLE FESTIU

VISITAR

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA