Paratge d’un interès geològic excepcional i protegit. Està catalogat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ja que presenta unes característiques que fan de l’indret un punt molt important a escala internacional. Les seves formacions gegantines són una font d’informació clau per entendre la geologia de Catalunya. S’hi pot observar la falla que posa en contacte els materials paleozoics (de l’era primària) i els cenozoics (de l’era terciària) i que separa la Serralada Prelitoral Catalana de la fossa tectònica del Vallès-Penedès.
Va aparèixer a causa d’un moviment tectònic fa 30 milions d’anys i tenen un gran atractiu didàctic, fet que fa que molts instituts i universitats s’hi acostin per fer-hi estudis mensualment. Aquest aflorament es constitueix de farina de falla de tonalitats blavoses originada per la deformació i trituració de la pissarra, fet que provoca grans badlands o xaragalls a causa de l’erosió eòlica i fluvial.
A Ribes Blaves s’hi arriba seguint la carretera B-120 (Olesa-Viladecavalls), al trencall que porta a la urbanització del mateix nom. La falla és la mateixa que la de les Roques Blaves d’Esparreguera.
TURISME D’OLESA
Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.
BUTLLETÍ DE NOTÍCIES
CONTACTA'NS
CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT© 2019 TURISME D’OLESA