Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Museu de Montserrat


El Museu aplega un conjunt valuós d’objectes artístics molt diversos. Està dividit en diferents seccions organitzades de manera didàctica i ofereix la possibilitat de fer visites comentades.

 

Arqueologia de l’Orient bíblic

Representada per un conjunt important de peces relacionades amb els països de la Bíblia. A més de les peces permanentment exposades, hi ha un fons que es va alternant periòdicament per mostrar-lo a visitants i estudiosos. S’hi poden trobar tauletes cuneïformes en llengües accàdia, hitita i sumèria i cilindres de pedra de Mesopotàmia. D’Egipte, peces funeràries antigues, entre les quals hi ha una mòmia d’una noia d’uns 25 anys; dos sarcòfags, vasos, estatuetes i amulets. De Palestina, ceràmiques, monedes, estàtues de divinitats gregues i cananees, vasos de cristall i llànties; a més d’una col·lecció de ceràmica xipriota.

 

Pintura antiga

Una col·lecció que va dels segles XIII al XVIII amb representacions de Berruguete, Morales, el Greco, Caravaggio, Luca Giordano, Bonfigli, A. de Salermo, Marco Pino i Tiepolo. La pintura catalana i castellana és present en unes taules dels segles XV i XVI.

 

Orfebreria

Representada per una sèrie d’objectes litúrgics (calzes, patenes, canadelles, corones, custòdies, entre d’altres) que van del segle XV al XX i que mostren l’evolució de les tècniques i dels estils artístics.

 

NigraSum

Una exposició permanent sobre la Mare de Déu que dóna a conèixer l’evolució que, al llarg de la història, ha tingut la santa imatge. El nom de la mostra, NigraSum, vol dir “sóc negra”. Hi ha escultures, pintures, dibuixos, gravats, medalles, etc.

 

Pintura i escultura moderna

Aplega una mostra molt representativa dels autors catalans que treballaren entre mitjan segle XIX i XX: Martí Alsina, Vayreda, Gimeno, Rusiñol, Casas, Camarasa, Picasso, Dalí, Nonell i Mir. També hi ha obres de la pintura impressionista francesa de Monet, Sisley, Degas, Pissarro, Roualt i Poliakoff. La secció es completa amb peces de Singer Sangent, Sorolla, Julio Romero de Torres i Zuloaga.

 

PhosHilaron

Són 160 icones bizantines i eslaves, provinents d’una col·lecció particular cedida per quatre anys.   • Museu de Montserrat


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA