Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Santa Cecília i les ermites (Montserrat)


Per la muntanya hi ha repartides unes quinze ermites, de les quals, avui dia, es conserva tan sols alguns dels seus murs. Cal destacar les de Sant Joan, de la Santíssima Trinitat, de Sant Benet, de Santa Magdalena i de Sant Antoni.

 

Santa Cecília

Un antic monestir que està situat a uns quatre quilòmetres del de Montserrat, prop de la carretera de Can Maçana. L’església, del segle X, és un dels exemplars més purs de l’art romànic primitiu català, senzill i nu. Els seus tres absis, decorats amb arcuacions llombardes, corresponen a les tres naus interiors de parets de pedra tallada a cop de martell. En l’actualitat, Santa Cecília acull un refugi de muntanya.TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA