Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Volta 2. Poble Sec


Ruta curta, amb la dificultat puntual del tram de pujada del carrer de la Creu de Saba i de Bon Viure, on s’hi concentra bona part del desnivell, en pujada. A excepció del mirador que hi ha a la riera dels Canyamassos, el seu paisatge és totalment urbà.

 

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT

 

La ruta parteix del barri del Poble Sec, on s’obre un mirador natural sobre la riera dels Canyamassos.

 

El recorregut s’inicia al Parc del Poble Sec, on trobem equipaments d’activitat física per a les persones d’edat, pistes esportives i una zona per als infants. També hi trobem l’edifici que acull el local de l’Associació de Veïns del barri.

 

La ruta puja fins al carrer dels Germans Casals, travessa la carretera de Terrassa i, a través del carrer de la Creu de Saba -amb un fort desnivell- arriba a la Plaça de la Noguera, al final del carrer de Bon Viure. Aquest és el punt més alt de la ruta i on trobem unes meravelloses vistes de la muntanya de Montserrat. Des d’aquesta plaça la ruta entra al Nucli Antic pel carrer de les Altures, un vial estret de prioritat invertida i amb una baixada pronunciada fins al carrer de la Riera.

 

El carrer de les Altures té vistes panoràmiques a la Torre del Rellotge i al municipi d’Esparreguera. Arriba fins al carrer de la Riera a través d’unes escales.

 

Quan arribem a la plaça ubicada a la cantonada entre els carrers de la Riera, d’en Sastre i de l’Estació trobem una zona de descans, amb bancs i una font. El recorregut continua pel carrer del Calvari, també adaptat i amb preferència per als vianants. Al final de la Riera trobem el Molí de l’Oli.

Abans d’arribar a l’avinguda de Francesc Macià, podem veure la xemeneia de Cal Sánchez, amb la Font de la Rutlla. En aquest tram també hi ha bancs per seure i fer una petita aturada en el camí. Des d’aquest punt podem observar una segona xemeneia, la de Cal Montané, que queda a l’interior de l’illa de cases.

 

Ja a l’avinguda, la volta coincideix amb un tram d’un camí escolar. Passa pel davant de l’escola Creixen-Povill i del Jardí de les Olors i pujan pel carrer del Pintor Fortuny per tancar la ruta en el seu punt d’inici, el Parc del Poble Sec.

 

ESPAIS SINGULARS A DESTACAR

 

• Mirador natural sobre la Riera dels Canyamassos

• Molí d’Oli

• Xemeneies de Cal Sánchez i de Cal Montané.

 

Distància: 1'48km

Desnivell positiu: 28m

Desnivell negatiu: 28m

Altitud màxima: 139m

Altitud mínima: 108m

Tipus de ruta: circular

 

Clica damunt la imatge per ampliar el mapa. 

 

Mapa Volta 2-Poble Sec


  • Voltem Olesa 2.jpg


Característiques de la ruta

Dificultat
Fàcil

Distància
1'48 km


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA