Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Volta 8. Areny del Molí i Cementiri Vell


La ruta, de 4,67 km de longitud, transcorre pel camí del riu Llobregat i la zona d’esbarjo de l’Areny del Molí. És potser la més difícil de totes i presenta un important desnivell a la rampa que baixa fins al sender del riu, que pot resultar difícil per a determinades persones.

 

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT

 

La Volta 8 l’iniciem al carrer de Colom, en direcció a l’Avinguda de Francesc Macià. Passem per davant de la Llar d’Infants Taitom i de l’institut Creu de Saba i arribem a la rotonda que hi ha al final de l’avinguda. Allà agafarem l’Avinguda de Lluís Companys, que ens permet salvar la via del tren i ens porta fins a la rotonda de la carretera C-55.

 

Vorejant la rotonda enllacem, a través del voral, amb la traça del GR270 que ens permet enfilar el carrer del Camp de la Barca, que discorre en paral·lel a la carretera i passa pel límit de la zona industrial Carretera d’Esparreguera. Aquest tram ens ofereix vistes al municipi d’Esparraguera.

 

Quan arribem fins a l’alçada del Cementiri Vell (Parc de la Memòria) el carrer del Camp de la Barca ens porta a creuar per damunt de la Riera d’Oromir, que és el pas natural d’accés al riu, pel camí habilitat.

 

Seguim pel carrer del Camp de la Barca, en el tram que discorre en paral·lel a la C-55, fins que trobem la darrera nau del polígon industrial. En aquest punt el camí ja no està asfaltat i passa per la vora d’uns camps agrícoles fins arribar al marge superior del riu. Per fer el descens des d’aquest punt fins al passeig del riu (uns 20 metres aproximadament) ens trobem un desnivell important, que salvem amb la rampa existent.

 

Ja al riu, podem continuar la ruta per la zona més propera a l’aigua o bé pel camí interior, proper al marge.

 

Quan arribem al final del passeig del riu trobem la zona d’esbarjo de l’Areny del Molí, un espai natural amb taules i barbacoes ideal per fer-hi pícnics.

Passat l’areny deixem la llera del riu i tornem cap a la zona urbana, travessant el polígon industrial Càtex-Molí.

 

En aquest punt també hem de salvar la via del tren i la carretera, i ho fem per l’interior del polígon, a on es controlat l’accés mitjançant un portal -que està al catàleg de patrimoni- que només és obert en horari laborable. Això fa que només es pugui recórrer la Volta 8 en aquest horari.

 

Sortint del polígon podem creuar la C-55. La via del tren la podem travessar a través d’un pas subterrani per a vianants que ens deixa al carrer de Pep Ventura. Des d’allà ens dirigim cap a l’estació dels FGC fins arribar de nou a l’inici de la ruta.

 

ESPAIS SINGULARS

 

• Cementiri Vell

• Riu Llobregat

• Molí de Gualba

• Portal Càtex-Molí

• Xemeneia del Vapor Cremat, Xemeneia Fàbrica Vella del Molí, Xemeneia d’Industria Olesana-Sedó

 

Distància: 4.67km

Desnivell positiu: 33m

Desnivell negatiu: 33m

Altitud màxima: 104m

Altitud mínima: 68m

Tipus de ruta: circular

 

Clica damunt la imatge per ampliar el mapa. 

 

Mapa Volta 8-Areny del Molí-Cementiri Vell  • Voltem Olesa 8.jpg


Característiques de la ruta

Dificultat
Fàcil

Distància
4.67 km


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA