Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Volta 6. Les Planes


Bona part del recorregut d’aquesta ruta passa per l’anella verda del municipi, i per tant, ofereix un bon contacte amb la natura i unes magnífiques vistes de l’espai agrícola, fluvial i de muntanya d’Olesa. És la ruta que té més senders naturals.

 

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT

 

La Volta 6 s’inicia al portal de Santa Oliva, on hi ha el Parc que porta el mateix nom. És un espai verd amb jocs infantils i que ha esdevingut punt de sortida de moltes rutes naturals al voltant d’Olesa.

 

L’itinerari segueix pel carrer Conflent, en direcció a l’institut Daniel Blanxart i la Llar d’Infants La Baldufa. Passa pel davant d’una placeta que és un primer punt de descans, ja que hi trobem bancs, una font i un parc de cal·listènia.

 

Al final del carrer Conflent trobem un camí rural, que voreja per una cota superior la Riera d’Oromir i passa per davant del camp de tir amb arc. El passeig per aquest tram ofereix vistes a la zona agrícola de Can Llimona, amb la Serra de Collcardús al fons.

 

En aquest punt la ruta torna a la trama urbana al carrer del Bages, entrant al barri de Les Planes per la zona esportiva del complex Salvador Boada.

 

Aquest espai, molt proper a la Creu de Beca, també fa de punt de partida de sortida de diverses rutes de senderisme. La nostra ruta segueix resseguint la trama urbana de Les Planes pel costat de ponent, amb vistes panoràmiques a Esparreguera, el riu i Montserrat. Trobem el carrer de la Terra Alta, que no té sortida i està molt proper a la zona verda del carrer Priorat, un dels punts de descans del camí.

 

Caminant pel carrer de la Terra Alta arribem al carrer Montsià salvant uns 15 metres de desnivell gràcies a un caminet de terra que hi ha traçat al marge. Continuem baixant fins al carrer de l’Empordà, que ens porta a la zona esportiva de Les Planes on hi ha ubicats el camp de futbol i el pavelló de bàsquet municipals.

 

Passem per davant dels dos equipaments i enfilarem el carrer de l’Arquebisbe Ramon Torrella fins arribar a la cantonada del Parc municipal. En aquest punt resseguim el parc pel carrer de Miquel Coll i Alentorn.

 

Després de vorejar tot el límit nord del parc, la ruta arriba al Nucli Casc Antic a través del carrer Coscoll, des d’on enfilem el carrer de Baix, molt estret. A mig carrer podem baixar fins a la Font d’en Roure.

 

Un cop sortim del carrer de Baix arribem al parc del Porxo de Santa Oliva, punt final de la ruta.

 

ESPAIS SINGULARS

 

• Vistes sobre Can Llimona

• Vistes a Montserrat i al riu Llobregat

• Font d’en Roure

• Habitatges del carrer Coscoll

 

Distància: 3'1km

Desnivell positiu: 56m

Desnivell negatiu: 56m

Altitud màxima: 171m

Altitud mínima: 106m

Tipus de ruta: circular

 

Clica damunt la imatge per ampliar el mapa. 

 

Mapa Volta 6-Les Planes  • Voltem Olesa 6.jpg


Característiques de la ruta

Dificultat
Fàcil

Distància
3'1 km


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA