Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Ajuntament d'Olesa de Montserrat (Hotel Gori)


Al Parc Municipal s’hi erigeix un edifici senyorial, seu de l’actual Ajuntament de la vila. El seu estil vuitcentista ens transporta a la seva època de màxima esplendor com a espai d’allotjament dels usuaris del Balneari de La Puda, important en el seu moment per l’explotació de les aigües sulfuroses.

 

Edificat aprofitant les parets d’una antiga masia, l’Hotel Gori va ser inaugurat el 31 de maig de 1899. L’any 1931, els hereus dels propietaris van cedir a la vila l’edifici i els jardins que l’envoltaven. El 5 de novembre de 1933 s’inaugurava el nou Ajuntament que, tot i les remodelacions al llarg dels anys per adequar-lo als serveis que s’ofereixen al municipi, manté la seva fisonomia i estil exterior, envoltat de galeries a tres nivells, amb detalls ornamentals d’inspiració neoclàssica i esgrafiats sota la cornisa.

 

Ben a prop, trobem els que havien estat els apartaments (coneguts popularment com a xalets) dels criats de les famílies benestants que s’estaven a l’hotel. Actualment, acull les oficines de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis i la seu de l’Associació de Voluntaris d’Olesa. Les aules de l’Escola estan ubicades al que havia estat el colomar i els magatzems de l’allotjament. • Dependències de les oficines de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis (antics xalets de l'Hotel Gori). Foto: Olga Solà Rivera
 • Llac municipal dins el mateix Parc i prop de l'Ajuntament. Foto: Georgina Muñoz
 • Parc municipal. Foto: Jordi López Guevara (Tot Olesa Imatges)

  + 4

 • Parc Municipal.JPG
 • Llac dins del Parc Municipal.JPG
 • Arts i Oficis.JPG
 • Ajuntament Olesa de Montserrat.JPG


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA