Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Torre del Rellotge


És un dels elements més significatius i representatius del municipi catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Té les característiques d’una torre de defensa i, en època medieval, havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell.

 

Està ubicada a la plaça Nova, al nucli antic, a tocar de l’església parroquial. El seu aspecte actual i la seva alçada són fruit d’una reconstrucció de principis del segle XVI. La planta és quadrada i les parets inclinades en forma de piràmide truncada, molt aparent a la base i gairebé inapreciable en alçada. Al capdamunt està coronada per un cos octogonal de petita alçada amb un element de ferro forjat que acull les dues campanes del rellotge municipal. Va allotjar la presó d’Olesa des del segle XVIII fins a principis del segle XX.

 

Tot i ser ara la torre del rellotge municipal, es confon com a campanar de l’església, que va ser destruït durant la Guerra Civil Espanyola. Des d’aleshores, el cloquer és un petit campanaret d’espadanya que es troba just a sobre de l’edifici de la rectoria.  • Torre del rellotge
  • Arcs Plaça de les Fonts
  • Torre del Rellotge.JPG


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA