Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Orgue d'Olesa


Magnífic instrument d’estil romàntic i simfònic que es troba ubicat al presbiteri de la Parròquia Santa Maria d’Olesa. Construït per Joan Carles Castro, és una veritable obra d’artesania, amb 1.813 tubs, 33 registres diferents, dos teclats manuals i un de pedaler, i cinc manxes. L’estructura és de fusta de cedre massís. La seva presència acurada i estilitzada juntament amb una solemne qualitat sonora fan de l’orgue d’Olesa, segons els experts, un dels més importants de la Catalunya en el seu estil.

 

Va ser inaugurat el 8 de juny de 2008 gràcies a l’esforç incansable de l’Associació Amics de l’Orgue i de les Arts per retornar l’instrument al poble, després que l’anterior fos destruït en un incendi durant la Guerra Civil. El nou orgue de tubs ha estat finançat amb préstecs bancaris avalats, personalment, per diversos membres de la Junta i que es van pagant amb aportacions dels socis, donatius d’empreses i particulars i alguna subvenció pública.

 

L’entitat va dur a terme la campanya Apadrina un tub del nou orgue d’Olesa, que va tenir una bona resposta i acceptació. Es va agrair la col·laboració dels padrins amb un diploma acreditatiu.

 

L’orgue d’Olesa és una nova font de cultura i d’identitat per al municipi, un agermanament entre la idea i el somni de dotar amb una obra d’art les generacions actuals i les venidores. És un instrument que amenitza tant actes litúrgics com culturals, entre els quals destaca la Primavera musical, amb concerts de gran qualitat entre els mesos de març i juny.  • Orgue d'Olesa


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA