Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Teatre de La Passió


Edifici majestuós que acull un dels espectacles més importants de Catalunya i més emblemàtics de la cultura popular: La Passió i mort de Jesús. El teatre, que s’erigeix a la cèntrica plaça de l’Oli, es va inaugurar l’1 de maig de 1987, després que un incendi destruís l’anterior l’any 1983. Dissenyat per l’arquitecte Joan Baca i Pericot, té un aforament per a 1.499 persones en un pati de butaques d’un sol nivell i amb forma d’amfiteatre.

 

Un dels trets més característics de l’edifici és, sens dubte, l’escenari de 782 m2, un dels més grans d’Europa, i amb una boca escènica de 31 metres d’amplada, un de les més grans del món. Està dotat de diversos mecanismes per facilitar l’entrada i sortida de decorats, amb dues estructures giratòries laterals i sis elevadors hidràulics repartits en punts estratègics de l’escenari.

 

El teatre compta, a més, amb un vestíbul principal que és al mateix temps una sala d’exposicions anomenada Espai d’Art; tres plantes de vestidors; sala de maquillatge; magatzem per al vestuari; un taller escenogràfic i un de tècnic, i l’arxiu amb una destacada recopilació documental i fotogràfica.

 

El teatre és gestionat per l’Associació de La Passió, que ha anat exportant una imatge de més modernitat, a joc amb l’espectacle que representa. Important és el fons d’art que, gràcies als cartells que han anat fent diferents artistes de renom per promocionar el drama sacre, completen una valuosa col·lecció artística que, des de l’any 1987, creix temporada rere temporada. Autors com Antoni Tàpies, Perico Pastor, Ràfols Casamada o Perejaume en són alguns exemples.

 

La seu social es troba adossada a l’edifici però amb entrada pel carrer d’Anselm Clavé: és on s’ubiquen la secretaria de l’entitat, sales de reunions i una d’actes anomenada Espai Clar.  • Escenari Passió. Foto Marta Reche (Respira disseny)
  • Teatre de La Passio. Foto: Georgina Muñoz


Informació relacionada

CICLE FESTIU

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA