Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Ruta casc antic


TORRE DEL RELLOTGE:

 

La Torre del Rellotge (s.XIV-XVI) és un dels edificis més significatius de la vila d'Olesa de Montserrat. Va ser construïda com a torre de defensa lligada al Castell d'Olesa (s.X-XIV) i va ser a principis del s.XVI quan se li donà l'alçada que té ara (25'5 metres més 5 metres del clos de les campanes)

La visita a la Torre (entrades a vivetix) us ofereix viure una experiència en el temps i en l'espai per l'història de l'edifici. En el seu interior trobarem informació dels diferents usos i elements patrimonials que hi conté: la presó a la planta baixa, l'escola al primer pis, l'audiovisual "a toc de campanes" per aprendre els sistemes de comunicació abans de la revolució tecnològica a la plataforma intermitja, la maquinària original del rellotge municipal al nivell superior i el cloquer amb les campanes del rellotge al coronament de la Torre, des d'on accedim al mirador i podrem observar una vista panoràmica de l'entorn a 180º, presidit per la muntanya de Montserrat.

 

CAL PUIGJANER:

 

Cal Puigjaner és una antiga casa peiral entre mitgeres documentada des de l'any 1548, tot i que el conjunt arquitectònic va ser totalment reformat al segle XIX. A la façana principal destaca el portal adovellat de l'edifici original i una capelleta amb la imatge de Sant Pere. A l'interior es conserven elements d'interès del passat agrícola com els cellers, els cups o una impressionant premsa de vi.

Aquest equipament cultural i turístic rehabilitat l'any 2021 acull dins les seves instal·lacions el Centre de Cultura i Natura del Montserrat, una exposició etnològica i arqueològica que ens explica d'una manera molt didàctica la formació geològica de la Muntanya de Montserrat i el seu patrimoni natural així com també la història  de les persones que van poblar aquest territori al llarg dels segles.

Dins de Cal Puigjaner també hi ha una sala d'exposicions i, a la part posterior, el pou i un gran pati.  • 1_casc.jpg
  • mapa_casc_antic.jpg


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA