Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Volta al Puigventós


 

El conjunt paisatgístic del terme municipal d’Olesa de Montserrat presenta racons de gran bellesa, indrets protegits i d’alt valor patrimonial i geològic amb una gran diversitat d’elements naturals. Un d’ells és l’Espai Natura Puigventós, un espai privilegiat a tocar del riu Llobregat i el Massís de Montserrat. Propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera, està qualificat com a PEIN (Pla especial d’interès natural) i està inclòs dins de l’Espai d’Interès Natural de Montserrat i la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

 

La muntanya i la Masia de Puigventós, Sant Salvador de les Espases, Sant Pere Sacama i la zona de lleure coneguda com el coll de les Espases formen part d’aquest extraordinari indret que comprèn part dels municipis d’Olesa de Montserrat i de Vacarisses.

 

És un importantíssim corredor biològic de la Serralada Prelitoral Catalana i presenta una gran diversitat de flora i fauna, especialment d’orquídies dins de la vegetació mediterrània i una fauna variada amb la presència, entre d’altres, de l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus) i el cabirol (Capreolus capreolus).

 

Distància: 13'57km

Desnivell positiu: 535m

Desnivell negatiu: 535m

Altitud màxima: 473m

Altitud mínima: 111m

Tipus de ruta: circular

 

Font fotografia: FEEC  • Font: FEEC


Característiques de la ruta

Dificultat
Moderada

Distància
13'57km


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA