Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Volta 10. Can Singla


És la ruta que es troba al sector de llevant del municipi. Limita amb la carretera de Martorell i passa per una zona d’horta urbana i, abans d’arribar al riu, per un tram de bosc de ribera. El passeig fluvial ens permet acostar-nos a l’aigua en alguns moments.

 

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT

 

La Volta 10 es caracteritza per ser curta i per la important presència de natura al seu recorregut, ja que passa per una zona d’horta, pel bosc de ribera i pel riu. La tornada es fa per un vial adaptat per a vianants i bicicletes ubicat al costat de la carretera de Martorell i que és força transitat.

 

La ruta s’inicia a la zona ubicada a la cantonada entre la Riera dels Canyamassos, la carretera de Martorell i l’escola Puigventós. Concretament sortim del parc que trobarem just davant l’escola Puigventós, on hi ha molt d’arbrat i vegetació, bancs i jocs infantils.

 

Des d’aquest punt ens dirigim cap a l’inici de l’Avinguda de Francesc Macià i creuem la carretera pel pas de vianants fins arribar a la plaça del Pintor Fortuny, mirador natural sobre la Riera dels Canyamassos. Aquesta plaça també té força arbrat, jocs infantils i bancs.

 

Continuem la ruta dirigint-nos, en sentit descendent, cap al camí de Vilapou, passant pel descampat que limita amb el barri de l’Eixample i entrant al camí dels horts, delimitat per tanques i murets de pedra.

 

Aquest sender enllaça amb el camí de Vilapou just davant de les naus del polígon industrial de Can Singla i molt a prop de la font de Vilapou.

 

El recorregut voreja les primeres naus industrials i agafa el camí rural que condueix fins al passeig fluvial. En aquest punt deixem enrere vistes panoràmiques d’Olesa amb la muntanya de Montserrat de fons. Arribem al bosc de ribera del riu Llobregat, amb arbrat de grans dimensions i molt agradable de recórrer i resseguim la façana de migdia de les naus industrials fins arribar al torrent de la Riera de Canyamassos. Seguint aquest torrent la ruta ens acosta encara més al riu.

 

Seguim pel passeig fluvial en direcció a llevant. Tenim la possibilitat d’escollir un sender més proper al riu, amb vistes directes a l’aigua, o bé passar per un de més allunyat, que té el ferm en millors condicions.

 

El tram del riu d’aquest ruta finalitza a l’alçada del Cementiri de Can Singla, on hi ha unes escales que permeten pujar fins al nivell de la carretera de Martorell. En aquest punt girem per tornar cap al punt d’inici, recorrent el vial per a vianants i bicicletes que hi ha al voral de la carretera i que ens porta fins al parc ubicat just davant l’escola Puigventós.

 

ESPAIS SINGULARS

 

• Riu Llobregat

• Font de Vilapou

• “Oliveres del Duxans”

 

Distància: 2'9km

Desnivell positiu: 35m

Desnivell negatiu: 32m

Altitud màxima: 109m

Altitud mínima: 65m

Tipus de ruta: circular

 

Clica damunt la imatge per ampliar el mapa. 

 

Mapa Volta 10-Can Singla



  • Voltem Olesa 10.jpg


Característiques de la ruta

Dificultat
Fàcil

Distància
2.9 km


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA