Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Ruta ciclista


Ideal per conèixer camins i senders típics i bells paratges de l’entorn natural d’Olesa, mentre es gaudeix fent ciclisme de muntanya (BTT). Aquesta ruta ha estat batejada amb el nom de Santa Oliva, ja que és la que organitza la Unió Ciclista Olesana pels volts de la festivitat de la patrona de la vila.

 

Sortint des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay (davant de l’Ajuntament), s’enfila el camí fins al poliesportiu municipal Salvador Boada. Des d’allà es continua cap a la creu de Beca, el camí dels Bruguerols, el coll de les Espases i el pla del Fideuer, al terme de Vacarisses. Un cop allà, s’agafa el camí del Mimó, seguint per l’obaga de Puigventós, es puja a Sant Pere Sacama i s’encara la baixada passant prop de la Masia de Puigventós i elcoll d’Oriol i el camí del Samper. Entrant ja al nucli urbà, es passa per la urbanització de la Balconada –coneguda com el Daina–, de baixada fins al carrer de la Riera per acabar la ruta, de nou, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.  • Foto: Unió Ciclista Olesana
  • Senders. Foto: Unió Ciclista Olesana


Característiques de la ruta

Dificultat
Mitjana

Distància
18 km - Desnivell acumulat 640 m

Temps mig de durada
75 minuts


Informació relacionada

CICLE FESTIU

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA