Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Oli d'Olesa


L’oli d’Olesa, conegut amb la marca Oulesa, és únic i exclusiu, ja que s’extreu de la varietat d’olivera palomar o “olesana”, autòctona del municipi. Definit com a madur i equilibrat, amb un afruitat mitjà, destaca pel seu baix grau d’acidesa i l’alt contingut en àcid oleic. L’Oulesa és un oli suau, un xic dolcenc, que està recomanat, sobretot, per menjar en cru, ja que realça el sabor dels aliments.

 

L’olivera palomar és un arbre molt vigorós i de port erecte que es conrea en explotacions de petites dimensions i en terres riques en llicorella. Les olives es cullen directament amb un sistema de recol·lecció manual i el temps de premsada no és superior a les 48 hores, fet que li aporta qualitat. Es manté emmagatzemat en una càmera refrigerada, dins de dipòsits d’acer inoxidable, a temperatura estable i fixa, per evitar que s’alterin o es perdin les seves propietats. Aquesta tasca ha permès obtenir la categoria comercial de Verge Extra, després de passar pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Olives de Catalunya.

 

L’oli d’Olesa arrossega històries –com la que assegura que era el preferit del rei Ferran VI–, guardons i distincions com les que va rebre a les Exposicions Universals de Barcelona de 1898 i de 1929, a més de quedar entre els 70 millors olis del món en el 10è Concurs Internacional d’Oli d’Oliva de Zuric, l’any 2011.

 

Tot el procés, que es fa a Olesa, es controla al detall: des del conreu fins a l’envasat. L’oli Oulesa és premsat al Molí d’Oli del municipi, gestionat per la societat agrària transformadora (SAT) Oliveraires Palomar Olesana, i té el suport i participació de la Fundació Agrícola Olesana. La SAT que té com a objectiu donar a conèixer el nostre oli i la nostra varietat d’oliva. De fet, ja s’ha exportat a Califòrnia i ha estat present al festival gastronòmic que s’ha celebrat l’any 2015 a la ciutat xinesa de Yantai.

 

Comprar Oli d'Olesa 

Fundació Agrícola Olesana (botiga): c/ Miquel Coll i Alentorn, núm. 3 - telèfon 669 48 47 71

Fundació (seu): c/ Anselm Clavé, núm. 94 - telèfon 93 778 13 97 (durant tot el dia en època de moldre les olives i només vespres la resta de l'any).

O posar-se en contacte amb els membres de la Junta:

687 90 08 34 (Felip Gibert)

695 07 55 40 (Miquel Picart)

690 00 87 26 (Josep Maria Gibert)  • Oli d'Olesa. Foto: Olga Solà Rivera
  • Producció d'oli. Foto: Joan Soler Gironès
  • Olivera del "Capellà". Foto: Jaume Morera Guixà

    + 1

  • Olives palomar o olesana. Foto: Joan Soler Gironès


Informació relacionada

CICLE FESTIU

VISITAR

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA