Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Arxiu Parroquial


L’Arxiu Parroquial d’Olesa de Montserrat és, per la quantitat i la qualitat del seu fons documental i de les seves instal·lacions, el més important de l’Arxiprestat de Montserrat i un dels més destacats de l’actual Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, al qual pertany la Parròquia d’Olesa.

 

Malgrat que el pas del temps ha deixat la seva empremta en el nostre fons arxivístic, ja sigui perquè s’ha degradat o s’ha destruït part de la documentació com a conseqüència d’esdeveniments armats, ha aconseguit preservar, fins als nostres dies, un valuós arxiu que conté la història de l’església olesana i de les famílies que han viscut a la nostra vila des del segle XIV fins a l’actualitat.

 

L’Arxiu Parroquial d’Olesa custodia documents històrics de gran importància com el testament de Santa Paula Montalt (fundadora de la Congregació de les Reverendes Mares Escolàpies i pionera en l’ensenyament femení) o la referència més antiga de la representació de La Passió d’Olesa datada l’any 1538. A part del fons documental, la sala de l’Arxiu conserva el tresor parroquial, interessant conjunt de peces d’orfebreria d’ús litúrgic dels segles XVII-XX, d'entre les quals cal destacar la Vera Creu, d'estil renaixentista (1608), la Custòdia (1665) i l'urna amb les relíquies de Santa Oliva (1666).  • Arxiu parroquial d'Olesa


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA