Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Portal i capella de Santa Oliva


És el darrer dels antics portals que tancaven la vila d’Olesa que queda dempeus. Construït a finals del segle XVI, està situat al nord del nucli antic, a l’inici dels carrers de Santa Oliva, Garraf i Creu Real. El 1675 es va edificar a sobre la capella dedicada a Santa Oliva de Palerm. Des de 1621, la diada de Santa Oliva se celebra el 10 de juny per assignació del bisbe de Barcelona. El 1664, el papa Alexandre VII va nomenar-la patrona de la vila. Les relíquies de la santa arribaren a Olesa dos anys després i es conserven a l’Arxiu Parroquial.

 

La imatge actual és obra de l’escultor olesà Francesc Fàbregas, que la va fer l’any 1940, després que l’anterior fos cremada durant la Guerra Civil.

 

Al costat del portal s’ha adequat un espai públic, anomenat parc del Porxo de Santa Oliva, que dignifica l’entorn amb jocs, zona verda i una pista per a fer balls i concerts, principalment per la Diada.  • Santa Oliva nit


Informació relacionada

CICLE FESTIU

RUTES

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA