Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Mirador del coll de les Espases (7 Balcons de Montserrat)


 

Aquest mirador, fent referència el seu topònim a les espases de foc llegendàries que van caure a l’entorn de l’ermita castellera de Sant Salvador de les Espases, és un autèntic balcó a Montserrat. Se’ns obre una panoràmica de tot el massís montserratí i el Monestir, com també una immensitat de muntanyes que en conjunt conformen la Serralada Prelitoral Catalana.

 

El mateix coll podeu veure un panell panoràmic amb diferents indicacions toponímiques. Entre altres indrets, podreu veure el poble de la Serra de Rubió, Collbató, el congost del Cairat amb el balneari de la Puda de Montserrat, el Monestir de Sant Benet, l’ermita de Sant Salvador de les Espases i la muntanya de Puig Cendrós.

 

Des d’aquest coll surten diferents camins. El camí est, es dirigeix al Pla del Fideuer, a Puigventós i a Sant Salvador de les Espases i com a darrera opció a Vacarisses; el camí oest, torna al poble d’Olesa de Montserrat a través d’un corriol, i també, qui ho prefereixi, també es pot anar al congost del Cairat pel camí dels Voluntaris; el camí sud, torna per pista forestal a Olesa de Montserrat. També hi ha un sender que baixa per darrere del pessebre de ferro que hi ha instal·lat a la mateixa collada que va a la balma de l’Espluga.

 

Aquest coll també hi ha una zona de pícnic amb uns bancs i taules i un monument a uns alpinistes olesans instal·lat pel Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà.

 

L'any 2022 es van realitzar les obres per la construcció d'un mirador dins del Projecte 7 Balcons de Montserrat, un mirador, integrat en el paisatge que et permetrà endinsar-te en la muntanya i poder gaudir d'unes vistes espectaculars (projecte finançat per la Generalitat de Catalunya (Departament d'Empresa i Treball ), i amb suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Olesa de Montserrat i sis municipis més del Baix Llobregat.)

 

 

   • 9.jpg
  • Cartellera inicial.jpg
  • Panorama des del Coll de les Espases. Foto: Joan Soler Gironès

    + 2

  • Mirador.jpg
  • 11.jpg


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA