Turisme d'Olesa
Cerca en el web

La Moreneta (Montserrat)


Anomenada familiarment així pel seu color fosc, la Moreneta és una talla romànica de fusta de finals del segle XII. El seu color és el resultat de la transformació del vernís de la cara i de les mans a causa del pas del temps.

 

La imatge representa la Mare de Déu de Montserrat i el nen Jesús assegut a la seva falda. A la mà dreta sosté l’orbe esfèric que simbolitza el cosmos, la creació, el volum perfecte, mentre que l’esquerra fa el  gest de posar-la sobre l’espatlla de l’infant. El nen Jesús beneeix amb la mà dreta i a l’esquerra hi té una pinya, signe de fecunditat i vida perenne.

 

La patrona de Catalunya es pot visitar i venerar a la Basílica del Monestir de Montserrat.TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA