Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Parc Natural de Montserrat


Montserrat és una muntanya que sorprèn. Ja des de lluny, crida l’atenció alçant-se enmig del paisatge. Segons l’indret des d’on es mira, la seva silueta recorda la fulla dentada d’una serra, que n’explicaria el nom, muntanya serrada.

 

L’origen geològic del massís és sedimentari i el seu rocam es compon d’un conglomerat de còdols afermats amb ciment calcari. Al llarg dels mil·lennis, els moviments tectònics, els canvis climàtics i l’erosió han acabat modelant un relleu brusc, amb grans parets i blocs arrodonits. En les seves entranyes, els agents físics han obert coves, avencs i esplugues.

 

El bosc mediterrani és el tipus de vegetació predominant a Montserrat. L’alzinar cobreix gran part de la muntanya. Ara bé, hi ha més tipus de plantes que la tenyeixen de colors: pi blanc, auró, moixera, til·ler, avellaner, grèvol, arboç, boix, roure i teix.

 

Quant a la fauna, actualment hi ha diferents tipus d’aus, esquirols, gats mesquers, rat penats, porcs senglars, cabres salvatges, rèptils i amfibis.

 

La muntanya de Montserrat i els seus entorns són espais d’interès natural que estan protegits. El Patronat de la Muntanya de Montserrat és l’organisme rector i gestor del parc natural.TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA