Turisme d'Olesa
Cerca en el web

El Viacrucis i la Santa Cova (Montserrat)


El Viacrucis ofereix catorze episodis del camí que féu Jesús amb la creu a coll des de la casa de Pilat fins al Calvari i que es clou amb la crucifixió i el seu enterrament. El camí del Viacrucis de Montserrat s’inicia prop de la plaça de l’Abat Oliba i arriba fins a la capella de la Dolorosa. Les catorze estacions es van erigir entre 1904 i 1919 però foren destruïdes en la Guerra Civil. Posteriorment, se n’han construït algunes de noves amb escultures de Margarida Sans Jordi i Francesc Juventeny. Les restants són projectades per Domènec Fita.

 

La Santa Cova és una capella on la llegenda situa la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. L’edifici és del segle XVII amb algunes remodelacions posteriors.

 

El camí que duu a la Santa Cova s’agafa prop de l’estació de l’aeri i segueix un itinerari d’un quilòmetre i mig arranjat al segle XVII. S’hi poden veure quinze grups escultòrics corresponents als misteris del rosari amb obres, entre d’altres, de Gaudí, Puig i Cadafalch, Josep Llimona i els germans Vallmitjana.TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA