Turisme d'Olesa
Cerca en el web

Festa de Santa Oliva


Festa en honor a la patrona de la vila, Santa Oliva, amb diferents activitats programades, principalment, al nucli antic.

 

El dia de la diada, 10 de juny i festa local, en un carrer de Santa Oliva ben guarnit de flors, s’hi organitzen jocs infantils i xocolatada; música al Parc del Porxo i la missa solemne a la Parròquia, oficiada per capellans que viuen o han estat vinculats al municipi. Un dels actes més destacats és la tradicional ofrena floral a la santa de la mà d’entitats i autoritats, acompanyada de danses, sardanes i gegants. El seguici comença a la plaça de les Fonts i s’encamina fins al Portal de Santa Oliva amb una gran festa que acull molts ciutadans.

 

És, també, dia d’homenatge a la persona més gran i a la més jove del barri. Ara bé, hi ha d’altres actes durant els dies previs com la baixada d’andròmines,la marató d’artistes, animacions infantils, concerts, havaneres, el correfoc, el sopar popular dels veïns i la Fira de l’Oli, que vesteixen de festa el municipi. • Ambient festiu el dia de l'Ofrena a Santa Oliva. Foto: Jaume Morera Barreda
 • Correfoc de Santa Oliva. Foto: Jaume Morera Barreda
 • Correfoc de Santa Oliva. Foto: Jaume Morera Barreda

  + 3

 • Concerts al Porxo de Santa Oliva. Foto: Jaume Morera Barreda
 • Baixada d'andròmines. Foto: Jaume Morera Barreda
 • Animació infantil. Foto: Jaume Morera Barreda


Dates
10 de juny


Informació relacionada

VISITAR

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA