Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Camí de Sant Salvador de les Espases


 

Sant Salvador de les Espases:

L’ermita de Sant Salvador de les Espases, declarada bé cultural d’interès nacional, s’erigeix dalt un turó, en un espadat aïllat, des d’on es pot gaudir d’unes vistes magnifiques de l’entorn i de Montserrat. Antiga capella del Castell de les Espases, apareix esmentada el 1351, i està vinculada a la llegenda que explica que durant la batalla entre cristians i musulmans, aquests darrers volien conquerir els terrenys on s’emplaçava el castell. En inferioritat clara, els cristians van demanar ajuda a Déu, que va enviar una pluja d’espases de foc que va obligar els sarraïns a retirar-se. En agraïment, es va erigir la capella dedicada al Salvador. En realitat, el nom prové del terreny accidentat on es troba el castell, en forma d’espadat.

 

És d’una sola nau, de volta baixa i absis quadrangular i, actualment, té una aparença gòtica a causa d’unes reformes al segle XVII. Al llarg del temps, ha patit algunes reparacions, la darrera l’any 1989, en què es va restaurar el retaule.

 

A part de la capella, hi ha una sala oberta amb bancs i taules, un menjador i una cuina que s’obren al públic els dijous i els diumenges i el dia de l’Aplec, el primer diumenge de setembre. Les tasques de manteniment i conservació són a càrrec de l’associació Amics de Sant Salvador de les Espases. Des de 1868, l’ermita pertany a la Parròquia Santa Maria d’Olesa, tot i que, com a curiositat, cal destacar que està situada en el punt de confluència dels termes municipals d’Olesa, Esparreguera i Vacarisses.

 

Distància: 12'46km

Desnivell positiu: 530m

Desnivell negatiu: 498m

Altitud màxima: 506m

Altitud mínima: 110m

Tipus de ruta: només anada

 

Font fotografia: Joan Soler Gironès  • Sant Salvador.jpg


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA