Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Del 3/10/2021 al 30/1/2022

Exposició Pep Montoya "En funció d'un dir". Pintures i dibuixos (1994-2020)

Del 3/10/2021 al 30/1/2022

L'exposició "En funció d'un dir. Pintures i dibuixos (1994-2020)" és un homenatge al pintor olesà que es podrà visitar tots els dissabtes i diumenges fins el 30 de gener de 2022.L'exposició s'ha inaugurat aquest diumenge 3 d'octubre al pati de Cal Puigjaner i ha comptat amb un parlament d'inici del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Xavier Rota, que ha destacat que amb l'exposició  En funció d'un dir de Pep Montoya s'estrena oficialment el celler de Cal Puigjaner com a espai d'exposicions i s'ha mostrat "molt satisfet per la feina que s'ha fet durant molts mesos i amb un gran número de gent implicada en aquesta exposició que és un homenatge" i que servirà "per retornar el que Pep Montoya va donar a tot el municipi a través del seu art". 

 

La coordinadora del Col·lectiu Pep Montoya, Susana Garcia-Duran, parella de Montoya, després de llegir un poema de Miquel Martí i Pol va centrar el seu parlament en agrair a totes les persones que han col·laborat i "han fet possible aquest projecte i aquest homenatge". Per la seva banda, la comissària de l'exposició i professora de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, Teresa Blanch, va destacar que "és un dia emotiu i després de mesos molt intensos per organitzar aquesta exposició en aquest espai que ens ha cedit l'Ajuntament". Blanch ha destacat que per les característiques de les obres de Pep Montoya (se'n poden veure una setantena) es necessitava una sala de determinades dimensions. 

 

Teresa Blanch ha destacat que la tria de les obres "ha estat un esforç molt gran, hi havia moltes obres per revisar, escollir i també interpretar perquè el camí artístic de Pep Montoya va ser molt silenciós". Sobre la pintura de Montoya, Blanch va destacar que "el va definir un cromatisme molt agosarat i estil subtil, dinàmic i irònic". Per Blanch, l'exposició té com a objectiu "explicar la trajectòria i l'evolució pictòrica de Pep Montoya al llarg dels anys" i mostrar "la inquietud que tenia per allò que passava al món i també en qüestionar-se sobre ell mateix com a persona". 

 

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, va cloure l'acte inaugural lamentant que la inaguració de l'exposició no s'hagi pogut fer "en obert, sense cap restricció per la covid-19" i tot seguit va apel·lar a la "necessitat que l'art i la cultura estigui a l'abast de tothom i aquet accés s'ha d'incloure en les polítiques públiques dels municipis". Riera va dir que l'exposició "és una ocasió per mostrar a una veu excepcional que (tot i la seva mort) continua resonant i apel·lant a la nostra reflexió". L'alcalde també va destacar la posada en marxa d'aquest nou espai d'exposicions a l'equipament de Cal Puigjaner i que servirà "per donar dinamisme al barri, al poble i un referent a la comarca". 

 

El passat d'abril es va celebrar un acte de reconeixement a Pep Montoya, artista olesà mort el 2020. Montoya va néixer a Olesa el 1952 i ha estat un dels més grans exponents de l’art contemporani català. Doctor en Belles Arts, l’obra de Pep Montoya ha estat exposada arreu del món i forma part d’importants col·leccions d’Arts públiques i privades a Espanya, Anglaterra i Alemanya. Va ser professor a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, i també, als anys 80, a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa.  Feia temps que l’Ajuntament d’Olesa volia fer un acte de reconeixement a la figura d’en Pep Montoya, que la seva prematura i sobtada mort va evitar que pogués ser en vida. Després del sotrac que va representar la pèrdua de l’artista, la seva parella, juntament amb persones del seu entorn van proposar a l’Ajuntament col·laborar en fer possible l'acte de reconeixement celebrat a l'abril i una mostra amb la seva obra que és la inaugurada aquest diumenge i que es podrà veure fins a finals de gener de 2022.


  • Exposició Pep Montoya a Cal Puigjaner


Horari
Dissabtes i diumenges

Organitzador
Ajuntament Dept. Cultura. Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis.
Col·lectiu Pep Montoya

Lloc
Cal Puigjaner ( entrada per Santa Oliva)


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA