Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Del 30/9/2022 al 2/10/2022

15 edició de La Festa dels Miquelets

Del 30/9/2022 al 2/10/2022

 

Durant la primera setmana de setembre, Olesa es transforma en escenari de la Guerra de Successió (1705-1714), recreant els fets que van tenir lloc a la vila d’Olesa de Montserrat durant el conflicte. Punt d’encontre i lloc estratègic, Olesa tenia castell i hospital i es trobava prop de la caserna borbònica de Martorell i del camí ral d’Esparreguera, a més d’estar a mig camí de Manresa a Barcelona.

 

La Festa dels Miquelets, una de les cites més esperades de l’any al municipi, trasllada la celebració de la seva 15a edició de primers de setembre als dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre. Entre les novetats, també hi ha el canvi d’ubicació de les activitats i de la recreació de la batalla que va succeir en el transcurs de la Guerra de Successió prop de la vila d’Olesa. Des dels seus inicis, la Festa dels Miquelets s’ha celebrat el cap de setmana previ a l’11 de setembre, de la mà de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa. Enguany, Olesa de Montserrat es trasllada fins al 1714 durant el primer cap de setmana d’octubre.

 

Les activitats arrencaran el divendres, 30 de setembre. El celler de Cal Puigjaner acollirà l’acte oficial de presentació de la festa i, a continuació, un seguit de conferències que serviran per divulgar els fets que succeïren a Olesa i al seu entorn durant la Guerra de Successió (1705-1714). L’acte principal a nivell institucional serà l’homenatge i ofrena floral al Memorial 158, al monument que es va dedicar a Olesa als 158 soldats austriacistes originaris d’Alemanya, Àustria, Suïssa, Portugal, Flandes, Holanda i Catalunya morts entre 1706 i 1714, en el transcurs de la Guerra de Successió i enterrats a Olesa. 

 

Enguany, la major part de les activitats s’ubicaran entorn de l’església per reforçar l’esperit històric i recuperant així les localitzacions on van succeir aquests esdeveniments fa més de 300 anys. Un dels plats forts de La Festa dels Miquelets, la batalla i captura del “Capitán Maria”, canvia l’escenari del Parc Municipal i se celebrarà als terrenys propers a la cruïlla entre el carrer del Conflent i el carrer del Mestre Joan Llongueras. L'activitat recrea el combat succeït a finals del mes de juliol de l’any 1714 prop de la vila d’Olesa entre els miquelets de l’Ermengol Amill i l’exèrcit borbònic i que va servir per capturar el sanguinari capitost borbònic conegut com a “Capitán Maria”. El campament militar, que recrea un campament de l'exèrcit català del segle XVIII, repetirà la seva ubicació al pati de Cal Puigjaner i enguany s’hi ampliarà ocupant tots els patis inferiors de l’edifici.  • Cartell Miquelets.jpg


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA