Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Del 2/4/2023 al 17/12/2023

Visites a la Torre del Rellotge i Cal Puigjaner

Del 2/4/2023 al 17/12/2023

 

Des del Departament de Turisme us oferim una visita guiada per conèixer dos elements essencials patrimonials del municipi, la Torre del rellotge i Cal Puigjaner.

 

La Torre del Rellotge (s.XIV-XVI), propietat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, és un dels elements més significatius de la vila. Va ser construïda com a torre de defensa lligada al castell d’Olesa (s. X- XIV) i va ser a principis del segle XVI quan se li donà l’alçada que té ara (25,5 metres més 5 metres del clos de les campanes)

 

En el seu interior trobarem informació dels diferents usos i elements patrimonials que hi conté: la presó a la planta baixa, l’escola al primer pis, l’audiovisual “a toc de campanes” a la plataforma intermitja, la maquinària del rellotge municipal al nivell superior i el cloquer amb les campanes del rellotge al coronament de la Torre, des d’on accedirem al mirador i podrem observar una vista panoràmica de l’entorn a 360º, presidit per la muntanya de Montserrat.

 

D’altra banda, també coneixerem Cal Puigjaner, una antiga casa pairal ubicada al casc antic que ha estat reformada per convertir-se en un espai museístic al voltant del patrimoni històric, cultural, social i de producte del Montserratí.

 

Trobarem la principal exposició de l'Espai Montserrat, que inclou uns blocs temàtics a partir del concepte de "Terra u ànima". Per una banda el territori, que té unes característiques geològiques, geogràfiques i històriques singulars, i per l'altra les persones, que són l'ànima del Montserratí, persones que han fet d'aquest territori una zona rica en productes agrícoles com l'oli i el vi, rica també en festes, tradicions i entitats que li donen vida, i una terra espiritual amb el teló de fons de la muntanya de Montserrat. 

 

Pel que fa a la mostra "Menja't el Parc Rural", vol donar a conèixer l'agricultura, ramaderia, gastronomia i natura del Parc Rural. Hi ha enllaços de contacte a productors/es per saber on comprar els productes i una pantalla on s'hi projecten les "Històries rurals", en què els i les protagonistes son pagesos i pageses, ramaders i ramaderes, que ens expliquen la seva experiència. 

 

 

   • Cartell_visites.jpg


Horari
11:00

Preu
Gratuït

Incripcions
https://vivetix.com/

Organitzador
Departament de Turisme

Altres
Consultar les dates de celebració de les visites al web de vivetix, anirem actualitzant de manera mensual


TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA