Turisme d'Olesa
  • CA
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
Cerca en el web

Visites virtuals

 

Visita virtual a la  Torre del Rellotge

 

És un dels elements més significatius i representatius del municipi catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Té les característiques d’una torre de defensa i, en època medieval, havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell.

 

Està ubicada a la plaça Nova, al nucli antic, a tocar de l’església parroquial. El seu aspecte actual i la seva alçada són fruit d’una reconstrucció

de principis del segle XVI. La planta és quadrada i les parets inclinades en forma de piràmide truncada, molt aparent a la base i gairebé inapreciable en alçada.

Al capdamunt està coronada per un cos octogonal de petita alçada amb un element de ferro forjat que acull les dues campanes del rellotge municipal.

Va allotjar la presó d’Olesa des del segle XVIII fins a principis del segle XX.

Tot i ser ara la torre del rellotge municipal, es confon com a campanar de l’església, que va ser destruït durant la Guerra Civil Espanyola.

Des d’aleshores, el cloquer és un petit campanaret d’espadanya que es troba just a sobre de l’edifici de la rectoria.

 

 

3.jpg

 

 

 

 

 

Visita virtual al Portal i Capella de Santa Oliva

 

És el darrer dels antics portals que tancaven la Vila d'Olesa que queda dempeus. Construït a finals del segle XVI, està situat al nord del nucli antic, a l'inici dels carrers de Santa Oliva, Garraf i Creu Real.

El 1965 es va edificar a sobre la capella dedicada a Santa Oliva de Palerm. Des de 1621, la diada de Santa Oliva se celebra el 10 de juny per assignació del bisbe de Barcelona.

El 1664, el papa Alexandre VII va nomenar-la patrona de la vila. Les relíquies de la santa arribaren a Olesa dos anys després i es conserven a l'Arxiu Parroquial. La imatge actual és obra

de l'escultor olesà Francesc Fàbregas, que la va fer l'any 1940, després que l'anterior fos cremada durant la Guerra Civil.

Al costat del portal s'ha adequat un espai públic, anomenat parc del Porxo de Santa Oliva, que digfnifica l'entorn amb jocs, zona verda i una pista per a fer balls i concerts, principalment per la Diada.

 

portal santa oliva.png

 

Cal Puigjaner 

 

Visita virtual a Cal Puigjaner

 

Cal Puigjaner és una antiga casa pairal entre mitgeres documentada des de l'any 1548, tot i que el conjunt arquietctònic va ser totalment reformat al segle XIX. A la façana prinicpal destaca el portal adovellat de l'edifici original i una capelleta amb la imatge de Sant Pere. A l'interior es conserven elements d'interès del passat agrícola com els cellers, els cups o una impressionant premsa de vi.

 

Aquest equipament cultural i turístic rehabilitat l'any 2021 acull dibns les seves instal·lacions el Centre de Cultura i Natura del Montserrat, una exposició etnològica i arqueològica que ens explica d'una manera molt didàctica la formació geològica de la muntanya de Montserrat i el seu patrimoni natural així com també la història de les persones que van poblar aquest territori al llarg dels segles.

 

Dins de Cal Puigjaner també hi ha una sala d'exposicions i, a la part posterior, el pou i un gran pati.

 

El dia 11 d'abril de 2023 es va inaugurar i ara ja està obert al públic en els següents horaris:

Matins: de dilluns a dissabte, de 10:00 a 13:00

Tardes: divendres i dissabtes, de 17:00 a 20:00

 

Més informació i contacte

cultura@olesademontserrat.cat

 

Image (004).jpeg

 

TURISME D’OLESA

Olesa de Montserrat, als peus de la muntanya de Montserrat, és un municipi ric en cultura i tradició. Situada a la capçalera de la comarca del Baix Llobregat, a la subcomarca del Montserratí, està a mig camí entre Barcelona i el Monestir de Montserrat. El seu entorn natural, amb bells i magnífics paratges, està delimitat pel riu Llobregat i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós. Olesa té marcades arrels agrícoles: en destaca el conreu de l’olivera de la varietat palomar o olesana, autòctona a la població, de la qual s’extreu el reconegut Oli d’Olesa.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

CONTACTA'NS

CAL RAPISSA - CARRER AMPLE, 25 08640 OLESA DE MONTSERRAT

SEGUEIX-NOS

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Escut Ajuntament Olesa de Montserrat
Consorci de turisme baix llobregat
Diputació de Barcelona
Generalitat de Catalunya

© 2019 TURISME D’OLESA